English French German Macedonian

Потпишани три договори со библиотеки од Полска

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Врз основа на  проект  за меѓународна соработка со библиотеки од Полска, поддржан  од Министерството за култура на Република Македонија, во периодот од  19.08.2017  до 24.08.2017 година потпишани се три договори за соработка на Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола и тоа со: Библиотеката  на Вроцлавската Политехника, Универзитетската библиотека  и Долношлонската јавна библиотека „Тадеуш Микулски“ од Вроцлав - Полска.
Веруваме дека потпишаните договори за соработка со библиотеките ќе придонесат  за развој на нашата инстутуција, зајакнување на врските и размена на

Потпишан договор со Библиотеката  на Вроцлавската Политехника

искуства,  а непосредно ќе поттикне и соработка на  Универзитетот „Св. Климент Охридски“  - Битола со Вроцлавска Политехника и Вроцлавскиот Универзитет од Полска.

За време на престојот беа  посетени  мултимедијалната библиотека „Медијатека“ во Вроцлав и Јавна библиотека „Пабло Неруда“ од Берлин, Германија.

За  повеќе информации на следните линкови:
https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10155726545103679
https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10155726833448679
https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10155726795918679

https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10155726904308679
https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10155726878243679

Потпишан договор со Библиотеката на Универзитетската библиотека - Вроцлав


Долношлонска јавна библиотека „Тадеуш Микулски“, Вроцлав - Полска

 

 

 

 

 

 

 

 

Мултимедијална библиотека „Медијатека“,  Вроцлав- Полска

Јавна библиотека Пабло Неруда, Берлин - Германија

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер