English French German Macedonian

Работилница на тема „Дали младите можат да го променат светот“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 24 октомври, 2019 година, во НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола се одржа работилница на тема „Дали младите можат да го променат светот“. Работилницата ја одржа волонтерот од Шпанија, Хуан Хесус Прадо Родригез.
Тој е дел од ЕВС проектот „Кажи ДА за промена“ финансиран од Еразмус програмата кој го спроведува Здружението за развој на ромската заедница „Сумнал“.
На работилницата беа присутни повеќе од 100 заинтересирани ученици и средношколци, како и млади и возразни.
За да се одговори на прашањето од насловот, Хуан зеде за пример четири млади луѓе кои преку своите иницијативи, протести и движења успеале да направат промена во Европа и во светот. Нивните приказни им дадоа до знаење на присутните дека ако се упорни и истрајни во својата намера, можат да ја направат или поттикнат промената која ја посакуваат во општеството каде што живеат. На следниот линк следат повеќе фотографии https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157864630508679&__xts__%5B0%5D=68.ARA6JaDwP_ey3x656LvPi1TZMjH8S1lf6jaUPsbmJslHDvpSule0N-yG3SQc_zXCrwa2dciIwJar48JOU34Rc2ykUV2mx_380UCpaHPG88bae-N-S-Nz34rGdBLf3PfwmoPNvYJKVNhSNkwNeXb1gAb0Iuxu7etGFzqCTCrSkrEtOBrpeyNwPUXrGtXCD9UOwUV5vjfgO17CW8wBMLFNMheFNioJdj5I72QW3fhfHAfckm-hK1_jbrlB4sXD1QIvYv_5LHbp7rJYUqHbXc-Pj25DIqhNDcJSafK55RdhEpyLsMV7MXq3BzgKl2YIjTPJT9m8lHK5reU8WmuvxQI3InLCGqRtDeQWGFD6Cw_FuNJ3oXbFQMsAITRmbSkhqtY0WnG9Z96oUAMr_4e2_Zgcm2MTku0GlI1C7Ojz6RAAnVHCW7O2KH6w05nMw90WDdpJf8CBHHA&__tn__=-UC-R

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер