English French German Macedonian

Читањето треба да биде забава! Lesen soll spass Machen!“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

На 07. 05 .2021 година НУУБ „Св.Климент Охридски“- Битола, во соработка со наставничката по германски јазик Билјана Митковска од О.О. У.„Елпида Караманди“ – Битола, успешно започна со промоција на наслови на книги и сликовници кои се на германски јазик, како дел од проектот:

„Читањето треба да биде забава! Lesen soll spass Machen!“

Учество зедоа учениците од 4 и 5 одделение, кои преку онлајн презентација имаа можност да се запознаат во кратки црти со работата на нашата библиотека и со фондот на книги со кои таа располага. Овие ученици го изучуваат германскиот јазик од прво одделение, со што веќе се описменети за читање.

Оваа соработка е предвидено да се одвива во повеќе фази.

Во првата работилница учениците имаа можност од 15 наслови на сликовници наменети за нивната возраст да изберат  по еден наслов  на книга, која тие би сакале да ја прочитаат. За следната фаза, тие самите треба да ја осмислат  и нацртаат насловна страница според насловот на книгата кој го имаат одбрано, за потоа да можат да направат споредба.

Ученици од 4 одд. :Михаил Стефановски, Димитар Анастасовски, Петар Јошевски, Ноела Нечкоска, Меланија Паневска, Јана Талевска.

Ученици од 5 одд.: Јован Стојков, Ана Стојкоска, Јана Ристова, Ива Наневска, Фунда Демир, Хелена Микаровски, Ана Јоновска, Јана Василевска, Ана Каревска, Изабела Илиева.

Па, со среќа на сите ученици!

Сподели на Facebook