English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Презентација на Чивнинг стипендии на британската влада

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Почитувани,

Во среда на 2 октомври со почеток од 12.30 часот во Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола ќе се одржи презентација за Чивнинг стипендии поддржани од страна на Британската влада.

Презентацијата ќе ја одржи претставник од Британската амбасада во Скопје и сите кои се заинтересирани за едногодишни постдипломски студии на било кој универзитет во Британија ќе можат да добијат повеќе информации за стипендијата.

 

 

 


 

ДА ЗБОРУВАМЕ ЕВРОПСКИ! Let’s speak European!

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

„Aко разговарате со човек на јазик што го разбира, тоа оди во неговата глава. Ако му зборувате на неговиот јазик, тоа му оди во срцето.“ (Нелсон Мендела) Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола во соработка со училиштето за странски јазици „ Rosetta Stone“, Француската Алијанса Битола, ОУ „Гоце Делчев“ – Битола и „Сумнал“ – здружение за развој на ромската заедница заеднички го одбележа Европскиот ден на јазиците со повеќе содржини кои го илустрираат значење на учење на јазици, промовирање на толеранција и соживот и развивање на социјална инклузија на младата генерација.

Читај повеќе: ДА ЗБОРУВАМЕ ЕВРОПСКИ! Let’s speak European!

   

ДА ЗБОРУВАМЕ ЕВРОПСКИ! Let’s speak European!

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

„Aко разговарате со човек на јазик што го разбира, тоа оди во неговата глава. Ако му зборувате на неговиот јазик, тоа му оди во срцето.“
(Нелсон Мендела)
Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола во соработка со   училиштето  за странски јазици „ Rosetta Stone“, Француската Алијанса Битола,  ОУ „Гоце Делчев“ – Битола и „Сумнал“ – здружение за развој на ромската заедница заеднички  ќе го одбележат  Европскиот ден на јазиците со повеќе содржини кои го илустрираат значење на учење на јазици, промовирање на толеранција и соживот и развивање на социјална инклузија на младата генерација.

Читај повеќе: ДА ЗБОРУВАМЕ ЕВРОПСКИ! Let’s speak European!

   

Страница 9 од 239

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер