English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Одбележување на Меѓународниот ден на мирот

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола беше дел од настанот во организација на Ротари Клубот Битола "Широк Сокак" кои традиционално по 8-ми пат го одбележуваа Меѓународниот ден на мирот под мотото: "Активно учествувај и создавај мирољубива клима",  приклучувајќи се на сите мирољубиви  луѓе ширум светот во потрага по еден ден, целосно исполнет со мир и слобода.

Настанот  се одржа на ден  21.09.2019 година на Градскиот Плоштад Магнолија на кој беше  испратена порака за мир, порака за крај на насилството и војни во светот кои ја уништуваат планетата Земја и сите живи суштества што живеат во неа, порака за соживот, среќа и мир преку цртежи, рецитали, песни за мирот, танцување и диџеј.

Соработници и поддржувачи на активностите организирани од Ротари Клубот Битола "Широк Сокак" беа:  ОУ "Елпида Караманди" , ОУ "Стив Наумов" , ОУ "Даме Груев" , ОО на Сојуз на Борци, "Сумнал“ - здружение за развој на Ромската заедница, Сидо, Државно Музичко Училиште, Танцов Клуб Експоуз, Диџеј Петар Лимон. На следниот линк следат повеќе фотографии https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157756274323679

 

Јавна интерактивна трибина на тема „Борба против дезинформациите“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ВНИМАНИЕ!!! ВНИМАНИЕ!!! На ден 19.09.2019 година во просториите на библиотеката се одржа јавна интерактивна трибина на тема: Борба против дезинформациите! Здружението за меѓународна младинска соработка ИНТЕРАКТИВ - Битола во соработка со НУУБ „Св. Климент Охридски” - Битола се организатори на овој настан, а на истиот учество учествуваа: Жанета Здравковска - новинар и регионален координатор на ЗНМ; Стево Башуровски - главен и одговорен уредник на ТЕРА телевизија; Д-р Божидар Миленковски - професор на ФИКТ; М-р Фатма Бајрам Аземовска - НУУБ „Св. Климент Охридски” - Битола.

Читај повеќе: Јавна интерактивна трибина на тема „Борба против дезинформациите“

   

"Активно учествувај и создавај мирољубива клима"

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Ротари Клубот Битола "Широк Сокак" традиционално по 8-ми пат го одбележува меѓународниот ден на мирот под мотото: "Активно учествувај и создавај мирољубива клима", приклучувајќи се на сите мирољубиви луѓе ширум светот во потрага по еден ден, целосно исполнет со мир и слобода.

На 21.09.2019 година (сабота) на Градскиот Плоштад Магнолија во 11:00 часот ќе биде испратена порака за мир, порака за крај на насилството и војни во светот кои ја уништуваат планетата Земја и сите живи суштества што живеат во неа, порака за соживот, среќа и мир преку цртежи, рецитали, песни за мирот, танцување и диџеј.

Соработници и поддржувачи на активностите организирани од Ротари Клубот Битола "Широк Сокак" се: НУУБ"Св Климент Охридски"-Битола, ОУ "Елпида Караманди" , ОУ "Стив Наумов" , ОУ "Даме Груев" , , ОО на Сојуз на Борци,Здружение "Сумнал", Сидо, Државно Музичко Училиште, Танцов Клуб Експоуз, Диџеј Петар Лимон.

Особена чест и задоволство ни претставува да Ве поканиме да ни се придружите, заеднички да го одбележиме денот на мирот и да испратиме порака до сите.

   

Страница 10 од 239

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер